søndag 26. juli 2009

Fuglehund i Finnmark


Se så kjekt det er å være fuglehund i Finnmark! Grunn nok til å flytte hit!

Hundetreninga består for tiden i løstrening og heilojakt i Jeger og Fisk sitt friområde. Det blir en tre- fire turer i uka på hver hund, vi bruker til gjengjeld minst to timer der oppe. Hvor mye muskulatur det resulterer i, varierer fra hund til hund. Minst utbytte får vel border-collie-Cico som har en tendens til å vise mor hvor flink han er til å gå på plass. Størst effekt har Casper, for første gang har jeg en vorsteh som kan finne på å gå "ut av hand". Akkurat det synes jeg ikke er så greit - men det blir jo muskler ut av det...


Går det an å lære en hund å ta stand? Casper og søsknene (med unntak av Nugla) har ikke vist stand siden de jaktet på møll og katt i 3 - 4 måneders alderen. Den gang var det selvfølgelig veldig viktig å lære de søte små at katt ikke er jaktbart vilt, og det kan kanskje være en grunn til at de sluttet å ta stand? De har jo ikke fått oppleve så mye fugl, i og med at rype og skogsfuglbestand var på et lavmål på Nordvestlandet da vi bodde der. (Mer enn grunn nok til å flytte til Finnmark!)

Nok om det, for et par dager siden satte Casper bremsene på og tok til slutt stand i lag med sin mor - etter at jeg hadde kommandert ståååå - men kanskje det hadde skjedd allikevel, uten min kommando?














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar