søndag 24. mai 2009

Influensa - og kennelhoste?

Det har vært en kjeeeedelig uke. Selv har jeg fått influensa, og bikkjene har hostet - vel, nok til at jeg har lurt på om det er "nått på gang", i alle fall. Det har derfor ikke vært så mye "action" hos oss. Slike perioder er litt trasige, for bikkjene har det med å bli oppfinnsomme når de kjeder seg. Hvordan åpne skapdøra for å få tak i søpla, for eksempel.....Hjelpe mor med oppvasken...(ææææsjjjj!)........Hvor mange biter kan et fleeceteppe deles i....osv!







Gjett hvem som har raidet søppelposen:






Det er mye rein rundt huset nå. Av og til er det full galopp langs veien, og jeg krysser fingrene for at det skal gå bra med de lange beina på den glatte asfalten. Det er en utrolig fart på dem, og det er nesten rart det går bra.








lørdag 16. mai 2009

Hundeklubben



Det hender vi er innom hundeklubben på mandager. I perioder er vi flinke, og det er jo slik at litt husdressur og litt miljøtrening er kjekt å få med seg. Noen ambisjoner om appelldressur og lydighetskonkurranser har jeg ikke, det var tidligere det, med lettlærte, konsentrerte schæfere! Nå nøyer vi oss med at ordre lystres i nærheten av masse andre hunder med eiere. Som man ser av bildet, blir man fryktelig trøtt etter en seanse på hundeklubben!
Ellers har vi vandret gatelangs denne uka også, jeg begynner egentlig å synes det er kjedelig, men de firbeinte mener visst det er veldig spennende. Så da så!
Gårsdagen var dramatisk - lille Gullet til mor kuttet seg i poten! Stakkars liten - og stakkars mor som måtte dope og sy sin egen lille gullunge! Huff så fælt! Nå går Gullet rundt med stor bandasje på poten:

lørdag 9. mai 2009

Byturer



Denne uka har været vært uvanlig grått, det har til og med regnet. Sykling og jogging i regnvær er egentlig ganske utrivelig, så i stedet har vi gått turer nærmere sentrum, og kalt det sosialisering. Det er utrolig hvor lite som skal til. Casper og Cico syntes jogger nr. 1 var så farlig at de måtte boffe på henne. Nr. 2 var ikke fullt så skummel, de lurte på om de skulle gjemme seg bak "mor", men det var visst ikke egentlig nødvendig. Jogger nr. 3 ble oversett. Caruso og Cedric var ikke spesielt opptatt av hverken joggere, syklister, fotgjengere eller andre hunder.

lørdag 2. mai 2009

Vår og snøsmelting.




Snøsmeltinga pågår for fullt for tida, og det å trene med slede er ikke så enkelt lenger. Det blir å jogge med 1 - 2 hunder, sykle med de mest dresserte eller snørekjøre med de som er glupe nok til å slå ned farten over barflekkene. Sistnevnte kategori skjønner at hun som følger på ski kommer med ganske sure utrop når skia plutselig står bom i lyngen!
Vi hadde en kjempetur i går. Strålende sol og ok med snø straks vi kom langt nok oppover og innover. En herlig siuasjon med mor og datter i stand ble det også. Naturligvis var ikke kameraet med! Hadde vært et morsomt bilde av bikkjer i sele og line opptatt av ganske andre ting enn å være trekkhund!
Prøvde også føret lenger utover for noen dager siden. Snøen ligger gjerne lengre der. Dessverre var det vel litt for lite snø, men vi fikk da tatt noen bilder: